Şirket Kurulumu
Anonim şirket; sermaye şirketi olmanın bütünözelliklerini üzerinde barındıran, büyük hedeflerin gerçekleşmesiamacıyla kurulan, tüm ekonomik faaliyetlerde yer alabilen kurullar ileçoğunluk esasıyla yönetilen, hisse senedi, tahvil gibi menkul kıymetçıkarabilen bir şirket türüdür. Türk Ticaret Kanunu’na göre; bir unvanasahip, esas sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan ve borçlarından ötürüyalnız mal varlığı ile ortaklarının sorumluluğu, taahhüt etmiş olduklarısermaye payı ile sınırlı bulunan şirketlere anonim şirket denir.
1. Yükle
Tercüme ettirmek istediğin dosyayı yolla
2. Çevirelim
Anlaşmaya vardıktan sonra sizin için çevirelim
3. Teslim Al
Zamanında teslim edip sizi mutlu edelim
تاسيس الشركات في تركيا – انواع الشركات في تركيا وتكاليفها
ما هي اواع شركات في والفروق بينها ؟
Türkiye’de şirket kurmak – Türkiye’de şirket türleri ve maliyetleri
Şirket türleri ve aralarındaki farklar nelerdir?
هناك اربعه لنواع من الشركات في تركيا
türkiyede 4 çeşit Şirket var
Türk Ticaret Kanunu’nun 329. maddesine göre,pay sahiplerinin şirkete karşı sorumlulukları yalnızca taahhüt etmiş olduklarısermaye paylarıdır
S.A1-شركات المساهمه المشتركه
وينقسم رأس مال الشركة إلى أسهم موزعة على المساهمين، وتكون مسؤولية المساهمين محددة بنسبة أسهمهم من رأس مال الشركة المكتَتب فيها كشريك مساهم. ويجب أن يكون عدد الشركاء المؤسِّسين خمسة أشخاص أو كيانات قانونية على الأقل، وبرأس مال لا يقل عن 50.000 ليرة تركي/ ما يعادل 3.000 دولار تقريباً، يُدفَع ربع هذا المبلغ قبل تسجيل الشركة، ويمكن للشركات المساهمة القيام بأي نشاط تجاري أو صناعي يسمح به القانون التركي، عدا بعض الأعمال والنشاطات التي تحتاج إلى أذونات خاصة من وزارة الصناعة والتجارة، وتشتمل هذه الشركات على مجلس إدارة ومجلس إشراف
Dayanışma ekonomisi
şirketleri
Dayanışma ekonomisi şirketleri, Kolombiya Cumhuriyeti’nin 1998 tarihli 454 sayılı Kanununa göre, kar amacı gütmeyen faaliyetler yürütmek üzere örgütlenmiş kuruluşlardır. duruma göre işçiler veya kullanıcılar, malları ortak ve verimli bir şekilde üretmek, dağıtmak ve tüketmek amacıyla yaratılmış, aynı anda katkıda bulunanlar ve yöneticilerdir. ve üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için hizmetler ve genel olarak topluma hizmet çalışmalarının geliştirilmesi, işleyişinde aşağıdakileri gözlemleyerek özellikleri:
.
2- الشركات التضامنية
يتم تأسيس هذا النوع من الشركات لتشغيل مشروع تجاري ما، باسم تجاري معيَّن، وتكون مسؤولية جميع المساهمين محدودة. وبدون حدٍّ أدنى لرأس المال المطلوب، ويجب أن يكون جميع المساهمين أشخاصاً حقيقيين، ويتم تحديد حقوق المساهمين والتزاماتهم من خلال النظام الأساسي
Özel Şirket Nedir?
bir p rakip şirket özel bir sahipler grubu tarafından kontrol edilen bir ticari kuruluştur. Sahiplik grubu, özel yatırımcılara hisse senedi ihraç edebilir, ancak bu hisse genel halka açık değildir. Özel şirketler borsada işlem görmez ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) düzenlemelerine tabi değildir.
.
3- شركات ذات تشريعات خاصة / غير محدودة المسؤولية
غالباً ما يكون الترخيص صعباً لمثل هذه الشركات؛ لاختلاف شروطها ولاختلاف المرجع الإداري المنوط به إصدار الترخيص، وتشمل البنوك والمؤسسات المالية الخاصة، وشركات التأمين، وشركات التأجير التمويلي، وشركات تحصيل الديون، والشركات القابضة، وشركات صرافة العملات الأجنبية، والشركات التي تتعامل مع التخزين في المستودعات
Limited (LTD) Şirket
Limited şirket kurulumu yaklaşık 3 iş günü içinde tamamlanan ve şahıs şirketine göre nispeten yüksek maliyetli bir süreçtir. Bu süreçte işlemleri şirket ortakları yürütebileceği gibi vekalet verilen avukat ya da mali müşavir aracılığı ile gerekli işlemler tamamlanır. En az 10.000 TL sermaye ile kurulan limited şirketlerin kuruluşu için resmi ödemeler başta olmak üzere belirli bir tutarda masrafı çıkmaktadır. LTD şirket kurulum aşamaları ve maliyetleri hakkında merak ettiğiniz her detayı yazımızda sizler için derledik.
.
4- شركات محدوده المسؤؤلية وهذا النوع النموذجي من الشركات لأصحاب المشاريع الصغيرة والمتوسطة، وتتألف من مساهم واحد على الأقل، وخمسين مساهماً على الأكثر، وتكلفة تأسيس شركة في تركيا من هذا النوع مقبولة جداً، فيبلغ الحد الأدنى لرأس مال هذه الشركة 10.000 ليرة تركية/ ما يعادل أقل من 2000 دولار أمريكي، أما إن كانا مساهمَين اثنين فينبغي أن يكون الحد الأدنى لرأس المال لهما 12500 ليرة تركية
Türkiye’de şirket kurmanın faydaları ve avantajları
Kişi, Türkiye’de şirket kurarken, dünyanın en iyi pazarlarından biri olarak sınıflandırılan bir pazarda kote olması ve tüm aile bireylerine ücretsiz tedavi sağlayan sağlık sigortasına sahip olması gibi birçok avantaj elde etmektedir. ülkedeki tüm hastanelerde çalışma izni ve Vergi kimlik No almanın yanı sıra tüccar; Ülkedeki tüm ihale ve fuar bilgilerinin alınmasına olanak sağladığı gibi, avantajlarından biri de Türk ürünlerinin pazarlanması, yurt dışında şirketiniz için fuar ve etkinliklerin düzenlenmesi gibi konularda Ekonomi Bakanlığı’ndan destek alınmasıdır. ihracat kolaylığı; Türk hükümeti, sosyal güvenliğin yanı sıra ihracatı vergiden muaf tutması ve ürünlerin Avrupa Birliği ülkelerinde pazarlanmasının kolaylaşması nedeniyle; Türk hükümeti, şirketin kapanması veya kaybolması ve okulların ve üniversitelerin aile üyeleri için ücretsiz olması durumunda verdiği gibi, Türkiye topraklarında belirli bir süre çalıştıktan sonra emekli maaşından bahsetmiyorum bile..
فوائد ومميزات تأسيس شركة في تركيا
يحصل الشخص عند تأسيس شركة في تركيا على مميزات كثيرة، من بينها أن الشركة قائمة ضمن سوق مصنف من أفضل الأسواق على مستوى العالم، إضافة إلى وجود تأمين صحي لكافة أفراد الأسرة، يخولهم العلاج مجانا في جميع مستشفيات الدولة، وكذلك الحصول على إقامة العمل، وبطاقة التاجر؛ إذ تسمح بالحصول على جميع معلومات المناقصات والمعارض الخاصة بالدولة، كما أن من المزيات وجود دعم من وزارة الاقتصاد حال تسويق المنتجات التركية وإقامة معارض وفعاليات لشركتك في الخارج، وكذلك سهولة التصدير؛ إذ تعفي الحكومة التركية الصادرات من الضرائب، وسهولة تسويق المنتجات داخل دول الاتحاد الأوروبي، إضافة إلى الضمان الاجتماعي؛ إذ تمنحه الحكومة التركية حال إغلاق الشركة أو خسارتها، كما أن المدارس والجامعات مجانا لأفراد الأسرة، ناهيك عن المعاش التقاعدي بعد العمل لفترة معينة داخل الأراضي التركية
Türkiye’de şirket nasıl kurulur?
Türkiye’de şirket kurmak isteyenlerin, şirket kuruluşuna ilişkin ana sözleşmeyi hazırlamaları, notere tasdik ettirmeleri ve şirket adres beyanı eklemeleri ve sermaye değerinin %25’ini yatırmaları gerekmektedir. büyük sermayeli şirketlerin sahip olduğu diğer yetkilerden birinden faydalanmak için sermayenin Türk hukukunda belirtilen miktardan fazla olması tavsiye edilir, bu nedenle sermayenin her zaman en az yüz bin Türk Lirası olması tavsiye edilir. veya daha fazla olması, şirket sahipleri ve çalışanları için izin/çalışma izni alınmasını kolaylaştırıyor ve diğer önemli faydaları sağlıyor.
Çalışma izni/ikamet başvurusu yapılmadan önce veya kuruluş tarihinden itibaren iki yıl içinde yatırılmış olması kaydıyla, şirket kuruluş döneminde sermayenin bir Türk bankasına yatırılmış olması şartı aranmaz.
Sermaye, kurulacak şirket için bir banka hesabına yatırılır ve şirket, bankadan sermaye değeri kadar bir tevdi senedi alır, bundan sonra şirket evraklarının yönetilebilmesi için Türkiye Ticaret Odası’ndan onay alınır. alınması, tapu sicilinin alınması ve diğer işlemler.
Noter tasdik ve tasdik tarihinden itibaren onbeş gün içinde şirket esas sözleşmesinin aslı ile iki onaylı nüshasının Ticaret Sicili Memurluğuna verilmesi.
Limited şirketler için Türk Ticaret Kanunu’nun 279. maddesine uygun olmaları gerekir.
Şirket adresinin kuruluş sisteminde açık ve net bir şekilde belirtilmesi zorunludur ve şirket kuruluş sisteminin Resmi Ticaret Sicili Gazetesi’nde kamuya açık olarak ilan edileceğine de dikkat edilmelidir.
كيفية تأسيس شركة في تركيا؟
يتوجب على من يرغب بتأسيس شركة في تركيا إعداد النظام الأساسي من أجل تأسيس الشركة، وتصديقه من كاتب العدل وإرفاقه ببيان عن عنوان الشركة، وكذلك إيداع 25٪ من قيمة رأس المال في البنك، وينصح أن يكون رأس المال أكبر من القدر المحدد في القانون التركي للاستفادة من الصلاحيات الأخرى التي تحصل عليها الشركات ذات رأس المال الكبير، لذا يُنصَح دائماً بأن يكون رأس المال على الأقل مئة ألف ليرة تركية أو أكثر، ما يسهِّل الحصول على إذن/ إقامة عمل لأصحاب الشركة والعاملين فيها، وغير ذلك من الفوائد المهمة.
ولا يلزم في فترة تأسيس الشركة أن يودَع رأس المال في أحد البنوك التركية، بشرط أن يتم إيداع هذا المبلغ قبل التقديم على إذن/ إقامة العمل، أو خلال سنتين من تاريخ التأسيس.
ويتم إيداع رأس المال في حساب بنكي خاص بالشركة يتم إنشاؤه، وتحصل الشركة من قِبل البنك على ورقة إيداع بقيمة رأس المال، وبعد ذلك يمكن تسيير أوراق الشركة، والحصول على موافقة من غرفة التجارة في تركيا، والحصول على السجل العقاري، وأي إجراءات أخرى.
تقديم النسخة الأصلية من النظام الأساسي للشركة بالإضافة إلى نسختين مصدَّقتين منه لمكتب السجل التجاري في غضون خمسة عشر يوماً من تاريخ التوثيق والتصديق من كاتب العدل “النوتر”.
بالنسبة للشركات محدودة المسؤولية، يجب أن تكون متوافقة مع المادة 279 من القانون التجاري التركي.
ويجب تبيين عنوان الشركة صراحة وبشكل واضح في نظام التأسيس، كما يجب الانتباه إلى أن نظام تأسيس الشركة سوف يُنشر علناً في جريدة السجل التجاري الرسمية.
Türkiye’de şirket kurmak için gerekli evraklar
Türkiye’de şirket kurmak için gerekli evraklar
Şirketin Türkiye’de kuruluşu, genel olarak alınması gereken belgelerin varlığına bağlıdır: şirket bilgilerini içeren ticaret sicil belgesi, faaliyet belgesi ve ticaret sicil numarasına göre Ticaret Odası tarafından düzenlenir. , şirket faaliyet ve faaliyetlerini tam olarak açıklayan ve şirket için vergi levhasına ek olarak şirketin vergi numarasını içeren ve ayrıca şirket bilgilerine dayanarak noterde imzalanmasını ve mevcudiyetini içeren şirketinizi devlet daireleriyle ilişkilendiren ve onlarla iletişimi yöneten çalışan olan yeminli mali müşavir sözleşmesinin.
Anonim şirket kaydı için gerekli evraklar
1- Kurucular tarafından imzalanmış Ana Sözleşme
2- Nakit olarak taahhüt edilen sermayenin yüzde yirmibeşinden az olmamak üzere bankaya yatırıldığını gösterir belge.
Rekabet kurumu payının ödendiğini gösteren ödeme istikrarı.
4- Kuruluş sırasında kullanılacak numune ve kıymetlerin ve varsa ayni sermayenin kıymetini tespit etmek üzere ilgili mahkemece bilirkişiler tarafından düzenlenen değerlendirme raporları.
5- Ayni sermaye eklenmesi halinde, ilgili sicilden alınması gereken belgede ayni sermaye sınırlaması bulunmadığı belirtilir.
6- Ayni sermaye niteliğindeki taşınmaz, fikri mülkiyet hakları ve diğer ayni değerlerin kayıtlı oldukları kayıtlarda açıklandığını gösterir belge.
7- Varsa mal edinimine ilişkin olanlar da dahil olmak üzere, kurulmakta olan şirketin kurucuları ve diğer kişilerle yaptığı sözleşmeler.
8- Kuruluşu Bakanlık veya diğer resmi kurumların iznine tabi olan şirketler için yetki belgesi.
9- Varsa pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyelerine bu görevi kabul ettiklerine dair yazılı beyanları.
10- Yönetim kurulunda tüzel kişinin bulunması halinde, gerçek kişinin adı ve soyadı, adına hareket eden tüzel kişi tarafından belirlenir ve bunu belirlemeye yetkili organ kararının onaylı örneği.
Şirketi temsil ve ilzama yetkili kişilerin imzası.
Bir limited şirkete kaydolmak için gerekli belgeler
Şirket sözleşmesi kurucular tarafından imzalanır.
Bağlı olmayan yöneticilerin bu görevi kabul ettiklerine dair yazılı beyanları.
Yönetim kurulunda tüzel kişi bulunması halinde, gerçek kişinin adı ve soyadı, adına hareket eden tüzel kişi tarafından belirlenir ve bunu belirlemeye yetkili organ kararının onaylı örneği.
Ayni kıymetlerin ve varsa şirketleşme sırasında el konulacak kıymetlerin kıymetinin tespitine ilişkin mahkemece atanan bilirkişi tarafından düzenlenen değerleme raporları.
Ayni sermayenin eklenmesi halinde, ayni sermaye üzerinde herhangi bir kısıtlama bulunmadığına dair ilgili sicilden alınacak belge.
Ayni sermaye konulması halinde, ayni sermaye olarak konulan fikri mülkiyet hakları, taşınmaz ve diğer değerlerin kayıtlı olduğu sicillerde açıklandığını gösteren belge.
Kurulan şirket, kurucuları ve diğer kişilerle, varsa malvarlığının iktisabına ilişkin olanlar da dahil olmak üzere, sözleşmeler.
Şirket yöneticilerinin beyannamelerinin imzalanması.
Rekabet kurumu payının yatırıldığını gösteren tevdi belgesi.
الأوراق المطلوبة لتأسيس شركة في تركيا
يعتمد تأسيس الشركة في تركيا على وجود أوراق لا بد من الحصول عليها، وهي على العموم: السجل التجاري المحتوي على معلومات الشركة، وشهادة الفعاليات، وتصدر من الغرفة التجارية بناءً على رقم السجل التجاري، وتحتوي على شرح كامل لفعاليات الشركة وأنشطتها، إضافة إلى اللوحة الضريبية للشركة، وتحتوي على الرقم الضريبي للشركة، وكذلك يتطلب الأمر التوقيع عند كاتب العدل (النوتر) بناءً على معلومات الشركة، ووجود عقد المحاسب القانوني، وهو الموظف الذي يربط شركتك بالدوائر الحكومية، ويتولى شؤون التواصل معها.
الأوراق المطلوبة لتسجيل شركة مساهمة
1-عقد التأسيس موقع من طرف المؤسسين
2- وثيقة تبين أن ما لا يقل عن خمس وعشرين بالمئة من رأس المال الذي تم التعهد به نقدا قد تم استثماره في البنك.
ثبات الدفع الذي يشير إلى دفع حصة هيئة المنافسة.3-
4- تقارير التقييم التي أعدتها المحكمة المعنية بالخبراء، لتحديد قيمة العينات والموجودات التي سيتم استخدامها أثناء المؤسسة ورأس المال العيني، إن وجد.
5- إذا تمت إضافة رأس المال العيني، فإن الوثيقة التي يجب أخذها من السجل المعني تفيد بعدم وجود قيود على رأس المال العيني.
6-وثيقة تثبت أن الممتلكات العقارية وحقوق الملكية الفكرية والقيم الأخرى العينية كرأسمال عيني مشروحة في السجلات التي تم تسجيلها فيه.
7-العقود المبرمة مع الشركة التي يجري تأسيسها مع مؤسسيها والأشخاص الآخرين، بما في ذلك تلك المتعلقة بالحصول على الأصول، إن وجدت.
8-خطاب التصريح بالنسبة للشركات التي يخضع تأسيسها لموافقة الوزارة أو المؤسسات الرسمية الأخرى.
9- بيانات خطية لأعضاء مجلس الإدارة من غير المساهمين، إن وجد، بأنهم يقبلون هذا الواجب.
10- في حالة وجود كيان قانوني في مجلس الإدارة، يتم تحديد اسم ولقب الشخص الحقيقي من قبل الشخص الاعتباري بالنيابة، والنسخة الموثقة من قرار الهيئة المختصة لتحديده.
توقيع الأشخاص المخولين بتمثيل الشركة وإلزامها.11-
الأوراق المطلوبة لتسجيل شركة ذات مسؤولية محدودة
اتفاقية الشركة موقعة من قبل المؤسسين.
بيانات مكتوبة من أعضاء مجلس الإدارة غير المنتسبين، بأنهم يقبلون هذا الواجب.
في حالة وجود شخص اعتباري في مجلس الإدارة، يتم تحديد اسم ولقب الشخص الحقيقي من قبل الشخص الاعتباري بالنيابة، والنسخة الموثقة من قرار الهيئة المختصة لتحديده.
تقارير التقييم التي أعدها خبير يعين من قبل المحكمة فيما يتعلق بتحديد قيمة الأصول العينية والأصول التي يتعين الاستيلاء عليها أثناء التأسيس إن وجدت.
إذا تمت إضافة رأس المال العيني، فإن الوثيقة التي يجب أخذها من السجل المعني تفيد بعدم وجود قيود على رأس المال العيني.
في حالة وضع رأس المال العيني، فإن الوثيقة التي توضح أن حقوق الملكية الفكرية وغير المنقولة وغيرها من القيم الموضوعة كرأسمال عيني مشروحة في السجلات التي يتم تسجيلها فيها.
العقود المبرمة مع الشركة التي يجري تأسيسها ومع مؤسسيها والأشخاص الآخرين، بما في ذلك المتعلقة بالحصول على الأصول، إن وجدت.
توقيع إعلانات مديري الشركة.
إثبات الإيداع الذي يشير إلى إيداع حصة هيئة المنافسة.
Adres
Atatürk mah. Vatan cad. No: 1/12 Sincan/Ankara
İletişim
0552 276 97 71